Nieuwe directeur Floriade moet zwaargewicht zijn, maar "daar zijn er niet zo veel van"

ALMERE • Di 16 februari 2021 | 22:38 • Dinsdag 16 februari 2021 | 22:38

De Raad van Commissarissen (RvC) van de Floriade BV zoekt een zwaargewicht als opvolger van directeur Pieter Cloo, die vanaf april stopt met zijn functie. Cloo heeft aangegeven dat de samenwerking met het Almeerse stadsbestuur hem dusdanig frustreert in de organisatie van het evenement, dat hij niet meer verder kan. Voorzitter van de RvC Eric van der Burg zegt dat de zoektocht naar een nieuwe directeur al begonnen is, maar dat er weinig mensen zijn die in het profiel passen.

"Je hebt veel speciale expertise nodig voor een wereldtuinbouwtentoonstelling. We zoeken specifiek iemand die op de commerciële kant zit, de sponsoren en tickets verkopen", zegt Van der Burg. De Floriade BV heeft twee directeuren, de RvC is niet van plan Sven Simac na het vertrek van Cloo de organisatie in zijn eentje te laten leiden.

"Simac heeft juist veel ervaring aan de groene kant: de planten, de bomen en het organiseren van het evenement. We zoeken iemand voor de andere kant, de commercie en de contacten met de verschillende overheden. Dit is echt een zware tijd waarin veel bedrijven het moeilijk hebben en dus niet in de rij staan voor sponsoring. We hebben dus echt wel een zwaargewicht nodig en daar zijn er niet heel veel van", aldus Van der Burg.

Vertrouwen dat Floriade goed door kan gaan
De RvC vindt het jammer dat een ervaren bestuurder als Cloo ervoor gekozen heeft niet meer verder te gaan met de organisatie van de Floriade. "Het is niet fijn, zeker omdat het elf maanden voor de opening gebeurt. Maar we hebben nog een goed managementteam en een goede directeur staan. Daarmee hebben we er vertrouwen in dat we goed door kunnen gaan", laat Van der Burg weten.

De RvC hoopt op hele korte termijn een geschikte kandidaat te vinden voor de functie van directeur. "Maar we gaan wel voor kwaliteit. Als dat betekent dat het iets langer duurt voordat een opvolger aan de slag kan, dan is dat maar zo. In het uiterste geval komt er niemand voor Cloo in de plaats, maar ik denk niet dat het zo ver gaat komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel