Verdachte steekpartij medewerkster TBS-kliniek in maart voor rechter

ALMERE • Vr 19 februari 2021 | 14:06 • Vrijdag 19 februari 2021 | 14:06

Een patiënt van de Oostvaarderskliniek in Almere die ervan wordt verdacht een medewerkster van de kliniek meerdere keren met een mes te hebben gestoken, komt 31 maart voor de rechter. De 32-jarige man uit Enschede wordt poging tot moord ten laste gelegd.

Het steekincident vond vorig jaar september plaats. Het slachtoffer raakte zwaargewond. Wat er zich precies die avond heeft afgespeeld is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de kliniek liet in een eerdere reactie weten erg geschrokken te zijn van de gebeurtenis en dat het gebeuren grote indruk heeft gemaakt op medewerkers en patiënten van de Oostvaarderskliniek.

Naast poging tot moord wordt de man ook verdacht van een poging tot zware mishandeling. De man zou diezelfde avond een andere medewerker een mes op de hals hebben gezet.

Eind maart wordt de strafzaak inhoudelijk behandeld. Dan zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid komen over de toedracht van de incidenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel