Oproep St Jansdal: Stel bezoek aan ziekenhuis niet uit

LELYSTAD • Vr 19 februari 2021 | 20:30 • Vrijdag 19 februari 2021 | 20:30

De specialisten van Ziekenhuis St Jansdal doen een oproep: kom met klachten gewoon naar de polikliniek of naar het ziekenhuis. De reguliere hulp loopt gewoon door, en angst voor corona is niet nodig: de ziekenhuizen hanteren alle veiligheidsmaatregelen, en op de locatie in Lelystad worden zelfs helemaal geen patiënten met corona behandeld.

Bij veel mensen leeft het idee dat alle artsen bezig zijn met coronazorg, of dat vanwege mogelijke besmetting het bezoek beter nog even uitgesteld kan worden. "Dat merk ik niet alleen in onze eigen ziekenhuizen in Lelystad en Harderwijk, ik hoor het ook van collega's uit het hele land", aldus orthopedisch chirurg Kasper Bernardt.

Wachtlijsten weggewerkt
Tijdens de eerste golf coronabesmettingen vorig jaar heeft het ziekenhuis wel ingrepen moeten uitstellen. Veel artsen en zorgverleners met andere specialismen werden toen ingezet om de stroom patiënten op te vangen. "De wachtlijsten die toen zijn ontstaan, zijn daarna grotendeels weggewerkt", zegt Bernardt. "De geplande zorg kunnen we nu weer gewoon uitvoeren."

Veiliger dan supermarkt
In de ziekenhuizen van St Jansdal worden strikte maatregelen genomen. "Mondmaskers, handen ontsmetten, anderhalve meter, wij hanteren alle maatregelen om risico's op besmetting zo veel mogelijk te vermijden." Een bezoek aan het ziekenhuis is volgens de specialist dan ook veiliger dan winkelen in een gemiddelde supermarkt.

Levensgeluk
De orthopedisch chirurg roept op bij klachten niet te wachten. "Voor je eigen levensgeluk is het belangrijk dat je de zorg niet uitstelt. Ik zie het in mijn eigen vakgebied. Mensen kunnen aan levensgeluk winnen na een ingreep aan knie of heup. Dan kunnen ze weer een blokje om lopen. En dat is vaak een van de weinige dingen die tijdens de huidige lockdown nog mag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel