Twee opvallende bokken uit schaapskudde vermist

ALMERE • Di 23 februari 2021 | 12:02 • Dinsdag 23 februari 2021 | 12:02

De Schaapskudde Almere Hout mist twee geitenbokken uit het Schapenbos in Almere Overgooi. Het gaat om twee zogenoemde Nederlandse Landgeiten, een ras dat opvalt door de enorme hoorns van de bokken.

Volgens herder Loni Verkerk zijn de dieren sinds de sneeuwval van vorige week zoek. Het is onduidelijk of de bokken er zelf vandoor zijn gegaan, of dat iemand ze meegenomen heeft. Het hele bos is inmiddels doorzocht, maar de bokken zijn niet gevonden. Ook in de aangrenzende bossen zijn ze niet aangetroffen of gezien. Verkerk vindt dat opmerkelijk. "Er wordt juist op dit moment erg veel gewandeld, dus je zou verwachten dat iemand ze zou hebben gezien. Vanwege hun grote hoorns, zijn het twee opvallende dieren."

Vanwege hun bijzondere uiterlijk zouden de dieren mogelijk door iemand kunnen zijn meegenomen. Verkerk gaat daar voorlopig nog niet van uit. "Het is nog niet zo eenvoudig om zo'n dier vanuit het bos mee te nemen. Je zou daarbij dan ook een kar moeten gebruiken en dat valt best wel op. Bovendien laat een van de twee bokken zich niet zo gemakkelijk meenemen. Die krijgen wij zelf soms ook maar heel lastig te pakken."

Mogelijk gaat de herder dinsdagmiddag nog eens zoeken in het bos, ditmaal geholpen door iemand met een drone. Wie wat gezien heeft, wordt opgeroepen dat bij Verkerk te melden.

De dieren trekken door de Almeerse bossen om daar de oprukkende bereklauw te bestrijden. De vermiste bokken zijn niet de enige bokken in de kudde, maar waren dus wel de meest opvallende.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel