Defensie en campinghouder verliezen rechtszaak over zonnepark

ZEEWOLDE • Do 25 februari 2021 | 18:10 • Donderdag 25 februari 2021 | 18:10

De rechtbank heeft de bezwaren tegen een gepland zonnepark aan de Groenewoudseweg in Zeewolde afgewezen. Camping het Groene Bos in Zeewolde en de staatssecretaris van Defensie vochten de verleende omgevingsvergunning aan. Zij stapten naar de rechter nadat hun bezwaren eerder door de gemeente Zeewolde waren afgewezen.

De campinghouder vreest voor minder klanten. Maar de camping heeft geen uitzicht op het geplande park en daarom nam de gemeente Zeewolde zijn bewaren niet in behandeling. Het ministerie van Defensie vreest dat het park storing gaat opleveren voor een belangrijke zendmast van Defensie die in de buurt staat. Hij reageerde alleen te laat na de publicatie van de vergunning.

Het argument dat het gaat om 'landsbelang' vond de rechtbank geen reden om het bezwaar toch te behandelen. Defensie overlegt al met Zeewolde over de zendmast in een procedure over een andere vergunning, aldus de uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel