Rondje Zuyderzee krijgt vervolg na succesvolle week

FLEVOLAND • Vr 26 februari 2021 | 12:35 • Vrijdag 26 februari 2021 | 12:35

Vanwege het grote succes van het Rondje Zuyderzee in de voorjaarsvakantie, zal er ook een editie in de meivakantie en met Koningsdag georganiseerd worden. Dat hebben de bedenkers van de autospeurtocht bekendgemaakt. Er komen dan nieuwe routes en nieuwe opdrachten.

Rondje Zuyderzee is een bedenksel van de Drontense ondernemers Jurgen Zwaan en Bert Jan Idzinga. Zij werken in de recreatiebranche, maar door de coronacrisis ligt een groot deel van hun activiteiten stil. Ze hadden beide zelf al eens in de Noordoostpolder meegedaan aan een puzzeltocht, en kwamen op het idee om voor de voorjaarsvakantie iets soortgelijks op te zetten in hun eigen omgeving.

En met succes, vertelt Idzinga. Rondje Zuyderzee kan per dag door 80 mensen gedaan worden, en de kaartjes zijn voor meerdere dagen uitverkocht. "Iedereen is laaiend enthousiast over wat we hebben georganiseerd." Daarom hebben de ondernemers ervoor gekozen om ook in de meivakantie en met Koningsdag een nieuwe editie te organiseren.

Ditmaal worden de routes opgezet in Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere. De voorbereidingen starten maandag, als het huidige Rondje Zuyderzee afgelopen is. De eerste kaartjes daarvoor zijn zelfs al verkocht, vertelt Idzinga. Vooral aan mensen die het huidige Rondje ook hebben gedaan. En dat kan ook makkelijk, aldus de bedenker. "De route, vragen, opdrachten, alles is anders. Alleen de opzet blijft hetzelfde."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel