Urenlange zitting over bewoning huis

BIDDINGHUIZEN • Vr 26 februari 2021 | 16:11 • Vrijdag 26 februari 2021 | 16:11

‘Dit is een ingewikkelde juridische zaak geworden’. Dat stelde de bestuursrechter vrijdag tijdens een urenlange zitting over de zaak die Joris Heemskerk uit Biddinghuizen tegen de gemeente Dronten had aangespannen. Heemskerk wil wonen in het huis dat hij gekocht heeft. De gemeente wil dat hij vertrekt.

Heemskerk kocht een gesplitste woning aan de Bremerbergweg in Biddinghuizen. Volgens het bestemmingsplan mag er op dat perceel maar één gezin wonen. De andere bewoner heeft de twee huizen ooit samen met zijn broer gebouwd. Hij woonde er al. 'Iedereen wist dat er slechts een huis bewoond mocht worden. Heemskerk heeft het huis goedkoop kunnen kopen en hij heeft zelf het risico genomen', stelde hij.

'De gemeente Dronten voert alleen de regels uit', zei haar advocaat. Als de eigenaren deze zaak niet onderling oplossen, door bijvoorbeeld verkoop aan elkaar, moet Heemskerk vertrekken, omdat hij als laatste is gekomen.

Heemskerk schermt met een bouwvergunning die hij ooit kreeg. De uitspraak is over zes weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel