Middelbare scholen weer open: "Kinderen zijn meer dan welkom"

ALMERE • Ma 1 maart 2021 | 10:11 • Maandag 1 maart 2021 | 10:11

Vanaf maandag zijn de meeste middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Minstens één dag per week gaan ze fysiek lessen volgen. Dat betekent dat scholen flink moeten puzzelen om de lessen en pauzes coronaproof te maken. Het Echnaton in Almere is vooral blij dat de deuren weer open mogen. "We zijn er klaar voor en de kinderen zijn meer dan welkom. We staan eigenlijk te springen om ze", zegt rector Freek van Gurp.

De lesdag op de Almeerse school begon met een mentorles. "Om de verhalen van de kinderen op te halen en dat met elkaar te delen." Volgens Van Gurp is dat niet om te kijken hoe ver de leerlingen zijn met de lesstof, maar juist om te praten over hoe de leerlingen de afgelopen periode ervaren hebben.

Om de lesdagen zo veilig mogelijk te houden, zijn de klassen gehalveerd. Elk klasdeel krijgt om de dag, de hele dag les. "In twee weken tijd gaan ze vijf dagen naar school. Dus het is maandag, woensdag, vrijdag voor de ene helft deze week, en dan dinsdag en donderdag voor de andere helft van de klas. En volgende week draaiende we dat om."

Hoewel alle middelbare scholen vanaf 1 maart officieel weer open mogen, houden de locaties van de SVOL in Lelystad de deuren nog dicht. Het schoolbestuur besloot dat voor de laatste persconferentie van het kabinet al, om duidelijkheid te geven aan de leerlingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel