Bantenaren willen fietsstroken inruilen voor fietspad

BANT • Ma 1 maart 2021 | 23:58 • Maandag 1 maart 2021 | 23:58

Een groep inwoners van Bant wil dat er een fietspad komt tussen de Wellerwaard en het Kuinderbos. Het pad moet komen te liggen langs het Friesepad en de Schoterweg. Op deze wegen liggen nu fietsstroken, maar die worden als niet veilig ervaren. Daarom onderzoekt een werkgroep de komende tijd de mogelijkheden voor een fietspad.

Volgens dorpsvoorzitter Arjan Dunnewind zorgen slecht zicht en hardrijders voor onveilige situaties op het Friesepad en de Schoterweg. Daarom is de werkgroep in gesprek met de gemeente Noordoostpolder over het fietspad. "Die heeft ervaring met dit soort projecten, dus denkt mee in de opstartfase", zegt Dunnewind.

De werkgroep hoopt dat het fietspad kan worden ingepast in het plan voor recreatieve ontwikkelingen in Noordoostpolder. "Het fietspad is een aanvulling op dat plan." De Bantenaren onderzoeken nog hoe de fietsverbinding eruit moet komen te zien en wanneer die klaar kan zijn. In het onderzoek moet ook duidelijk worden of de gemeente het pad betaalt of dat er andere manieren moeten worden gezocht om de verbinding mogelijk te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel