Raad wil onderzoek naar volledige verdubbeling N50

NOORDOOSTPOLDER • Di 2 maart 2021 | 6:14 • Dinsdag 2 maart 2021 | 6:14

Wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder moet laten onderzoeken wat het kost om de rijksweg N50 tussen Noordoostpolder en knooppunt Hattemerbroek volledig te verdubbelen. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond unaniem bepaald, na een motie van het CDA.

Er loopt op dit moment een onderzoek naar de kosten van de verdubbeling van de N50 tussen Hattemerbroek en Kampen. In dat onderzoek moet wat de gemeenteraad betreft nu ook het deel tussen Kampen en de Ramspolbrug bij Ens worden meegenomen.

'Timing niet handig'
Wethouder Anjo Simonse noemde de timing van de motie niet handig. Het zou volgens hem al veel moeite hebben gekost om geld bij elkaar te krijgen voor het onderzoek dat nu loopt. "Terwijl dat nog loopt, moet ik nu opnieuw om geld vragen." Simonse waarschuwde voor 'bestuurlijk overvragen'.

De gemeenteraad toonde maandagavond begrip voor dit standpunt van de wethouder. Maar de meeste partijen denken dat Simonse voldoende zijn mannetje staat in een werkgroep die zich met de N50 bezighoudt. Ze denken ook dat het belangrijk is om te blijven benadrukken dat Noordoostpolder vindt dat de N50 veiliger moet worden en beter moet doorstromen.

Veel inwoners van Noordoostpolder en Urk maken dagelijks gebruik van de N50 op weg naar Zwolle en het zuiden. Bij Kampen loopt het verkeer in de spits vaak vast, onder meer door verkeer van en naar Dronten. Door de vertraging gebeuren ook geregeld ernstige ongelukken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel