Voorbereidingen nieuwbouw zwembad Het Baken vorderen

ZEEWOLDE • Di 2 maart 2021 | 10:43 • Dinsdag 2 maart 2021 | 10:43

Na de sloop van zwembad Het Baken in Zeewolde vorderen de werkzaamheden voor het nieuwe sportcomplex gestaag. Het meeste grondwerk is uitgevoerd en de heipalen zijn de grond in, meldt de gemeente. Het heiwerk was zelfs een week eerder klaar dan gepland.

Tot eind juli wordt gewerkt aan de kelder en de wanden voor het nieuwe zwembad. Dat betekent ook dat de keldervloer en de zwembadvloer worden 'gevlinderd': het beton wordt geëgaliseerd en afgewerkt. Dat moet vanwege het uitharden dag en nacht doorgaan, waardoor omwonenden geluidsoverlast krijgen. Volgens de gemeente is het geluid te vergelijken met een benzinegrasmaaier.

De bestaande sporthal kan nog tot eind april dit jaar worden gebruikt. Inmiddels is begonnen met de fundering van de nieuwe sporthal en het opbouwen van de bergingen en tribunes. Daarna wordt de staalconstructie voor de nieuwe sporthal geplaatst. Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, kan de nieuwe sporthal eind augustus dit jaar in gebruik genomen worden.

Het gehele complex wordt waarschijnlijk medio 2022 feestelijk geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel