Sporten kan weer in nieuwe sporthal Het Baken

ZEEWOLDE • Ma 30 augustus 2021 | 13:31 • Maandag 30 augustus 2021 | 13:31

Leerlingen kunnen weer terecht in sporthal Het Baken in Zeewolde. De hal is officieel in gebruik genomen en werd meteen gebruikt door leerlingen van basisschool De Toermalijn.

De sporthal en ook het naastgelegen zwembad zijn vanaf 2020 niet meer in gebruik vanwege nieuwbouwplannen. De sporthal is nu dus opgeleverd tot grote vreugde van de leerlingen. "Ik vind het een hele mooie sporthal, ik ben hier heel blij mee", zegt een van de leerlingen. Een ander zegt: "De vorige was ook heel mooi, maar deze is toch net beter".

De sporthal is duurzaam en er komen nog zonnepanelen op het dak. Als straks het zwembad klaar is, wordt het een multifunctioneel sportcomplex. Het zwembad wordt in juni 2022 opgeleverd. Tot die tijd vinden er wel bouwwerkzaamheden plaats rondom de sporthal.

Alles volgens plan
Ook wethouder Ewout Suithoff is erg blij. "We lopen op schema, alles gaat volgens plan, dus dat is erg goed nieuws". Volgens Suithoff was het belangrijk dat het gebouw klaar was bij de start van het schooljaar. "Kinderen hebben een ingewikkelde periode gehad afgelopen jaar, dat ze niet binnen of überhaupt konden sporten. Dat dat nu weer kan is geweldig".

Zo komt het nieuwe zwembad eruit te zien:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel