VVD Almere: Weghalen loket station Centrum heeft grote gevolgen

ALMERE • Do 4 maart 2021 | 9:55 • Donderdag 4 maart 2021 | 9:55

De NS wil het loket op Almere Centrum sluiten. De VVD-fractie in Almere vindt dat een slecht idee en dient daarom donderdagavond een motie in. Daarin vraagt de partij het college van burgemeester en wethouders om met de NS te gaan praten.

Volgens fractievoorzitter Ulysse Ellian zijn er verschillende redenen waarom het loket in Almere Centrum zou moeten blijven. "We hebben begrip voor het feit dat NS in de kosten moet snijden. Maar het weghalen van zo'n loket heeft echt grote gevolgen voor zo'n belangrijk station als Almere Centrum. In de eerste plaats: die medewerkers daar dragen bij aan de sociale veiligheid van het station. Als die medewerkers er niet meer zijn heeft dat helaas negatieve gevolgen voor de sociale veiligheid van het station", aldus Ellian.

Daarnaast is het loket volgens hem voor sommige mensen onmisbaar voor het kopen van een kaartje. "Er zijn natuurlijk gewoon mensen in de samenleving, ouderen, laaggeletterden, mensen die wat minder handig digitaal zijn, die misschien wat hulp nodig hebben bij het kopen van een vervoersbewijs. Die mogelijkheid ontneem je dan, als zo'n loket er niet is", zegt de VVD'er.

Of het loket blijft of niet, is een keuze die de NS maakt. De motie van de VVD is er daarom op gericht om het college een gesprek aan te laten gaan met de vervoerder, om te zien of er nog een mogelijkheid is om het loket te behouden. Ellian: "Niet geschoten is altijd mis. En je kan in ieder geval wel stevig aan de bel trekken bij NS. Ook om een andere reden: wij hebben de Floriade over een jaar. Tienduizenden mensen gaan dat station gebruiken. Dus het is raar als je daar geen loket meer hebt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel