Komst Lidl zorgt voor recordverkoop bouwgrond bedrijventerreinen

ALMERE • Do 4 maart 2021 | 11:15 • Donderdag 4 maart 2021 | 11:15

De gemeente Almere heeft vorig jaar 28,3 hectare aan bouwgrond verkocht op de Almeerse bedrijventerreinen en dat is een record. Hierbij was de grootste verkoop het duurzame distributiecentrum van Lidl op de Stichtsekant. Dat heeft een oppervlakte van 16 hectare groot.

Almere wil gemiddeld 7 hectare bouwgrond per jaar verkopen. Ook dit jaar verwacht de gemeente ruim boven de doelstelling uit te komen en tussen de 16 en 20 hectare bouwgrond te verkopen.

Wethouder Maaike Veeningen is tevreden met de populariteit van Almere onder bedrijven: "Almere heeft bedrijven ook veel te bieden. Denk onder meer aan de centrale ligging in de Randstad. We hebben de afgelopen jaren ook veel geïnvesteerd in de aantrekkelijkheid van onze bedrijventerreinen. Dit werpt zijn vruchten af en zorgt ervoor dat bedrijven vaker te kiezen voor een vestiging in onze stad. En dat is goed voor de werkgelegenheid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel