Vaccinatielocaties niet elke dag open vanwege beperkte beschikbaarheid vaccin

FLEVOLAND • Vr 5 maart 2021 | 11:47 • Vrijdag 5 maart 2021 | 11:47

De vaccinatielocaties van de GGD Flevoland zijn niet elke dag open. Dat meldt een woordvoerder na vragen van Omroep Flevoland. Omdat er maar een beperkt aantal vaccins beschikbaar is, heeft het geen zin om alle drie de locaties in de provincie tegelijkertijd te openen, vertelt de woordvoerder.

Welke locatie op welke dag open is, verschilt per week. "Om het vaccin zo efficiënt mogelijk te gebruiken en aan het einde van de dag geen tot nauwelijks spillage te hebben bepalen we per week onze openingstijden", aldus de GGD.

Hoeveel vaccins er in Flevoland aan inwoners gegeven kunnen worden, wordt door het RIVM bepaald. Die verdeelt de prikken momenteel op basis van hoeveel inwoners van een regio 65+ zijn.

"In Flevoland wonen er in verhouding minder 65+'ers. Dit in combinatie met de beperkte beschikbaarheid van het vaccin, maakt dat we nog niet alle dagen en op alle drie de locaties open kunnen zijn helaas", aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel