Hoe ruikt Almere? Deze geuroloog gaat dat voor je uitzoeken

FLEVOLAND • Vr 5 maart 2021 | 17:19 • Vrijdag 5 maart 2021 | 17:19

Hoe ruikt Almere? Dat is de vraag die cultuurinstelling Kunstlinie stelt aan de inwoners van de stad. Zij kunnen dat laten weten aan de instelling die er vervolgens een geuroloog mee aan de slag laat gaan. Het doel van het project is een geurkaars, die ruikt naar Almere.

Geuroloog Jorg Hempenius uit Zeewolde: "Zij wonen hier en weten als geen ander hoe de stad ruikt. Het is een beetje een abstract begrip, maar het gaat er vooral om dat de stad verschillende geuren bij de inwoners oproept."

Dat kunnen verschillende dingen zijn, gras of water bijvoorbeeld: dingen uit de natuur. Maar volgens Hempenius kan Almere ook juist heel veel stadse geuren hebben. "Wat denk je van de afhaalzaak bij jou om de hoek, versgebakken brood van de bakker of misschien wel het beton van gebouwen."

Inwoners kunnen via de website van de Kunstlinie hun geur van de stad doorgeven. Met alle inzendingen gaat Hempenius er vervolgens een kaars van maken. Dat gebeurt in Zeewolde. Hierdoor is het een echt Flevolands product.

Jouw geur doorgeven kan nog tot en met 8 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel