Meer wild omgekomen in het verkeer

FLEVOLAND • Ma 8 maart 2021 | 14:31 • Maandag 8 maart 2021 | 14:31

Het aantal wilde dieren in Flevoland dat om het leven komt door het verkeer is vorig jaar gestegen. Volgens de faunabeheerders van de Stichting Faunabeheer Flevoland kwamen er in totaal 584 meldingen binnen, vijftig meer dan in 2019.

Het aantal omgekomen reeën is in Flevoland nog nooit zo hoog geweest, zegt Faunabeheer. De oorzaak zou deels de toenemende drukte in de natuurgebieden zijn. Dat is een gevolg van de coronamaatregelen. Verder worden de populaties van de in het wild levende dieren groter, waardoor er ook meer dieren ten prooi vallen aan het verkeer.


In de cijfers lijkt het erop dat de vos als enige de dans ontspringt. Maar dat klopt niet, zegt Faunabeheer. Een aantal gewonde vossen is afgevoerd met de dierenambulance. Daarvan overleden er 36, die buiten de officiële registratie van Faunabeheer vallen. Het aantal dode vossen is dus toch toegenomen, zegt de stichting.

Hotspots
Op basis van de registratie van de faunabeheerders heeft Faunabeheer een kaart gemaakt met 'hotspots' waar veel wild wordt aangereden. Op basis daarvan kunnen op die plekken extra waarschuwingsborden en wildreflectoren worden geplaatst. Faunabeheer adviseert op basis van de kaart ook wegbeheerders en terreinbeheerders om het het aantal aanrijdingen en het dierenleed te verminderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel