Verkeersdeskundige: 'Rietweg snel repareren'

DRONTEN • Ma 8 maart 2021 | 20:22 • Maandag 8 maart 2021 | 20:22

De Rietweg tussen Lelystad en Dronten moet zo snel mogelijk gerepareerd worden. Dat vindt verkeersdeskundige Sjaak de Coninck. Sinds 2018 is de weg ernstig verzakt.

Uit onderzoek, in opdracht van de gemeente Dronten, is gebleken dat het te maken heeft met de kleilaag onder het wegdek. Die laag is vanwege de aanhoudende warme zomers gekrompen en uitgedroogd. Als een kaartenhuis zakken daardoor alle bovenliggende lagen naar beneden, met verzakkingen tot gevolg.

De gemeente Dronten, waar het grootste deel van de weg onder valt, is al bezig met plannen om de weg aan te pakken maar de besluitvorming daarover kan nog maanden duren. Ook de gemeente Lelystad, die verantwoordelijk is voor een stuk Rietweg, is ermee bezig.

Toch vindt de verkeersdeskundige dat er direct ingegrepen moet worden. "Het wegdek is hier behoorlijk slecht", vertelt De Coninck. "De auto schudt door de kuilen en oneffenheden in het wegdek. Het is gewoon gevaarlijk. Vooral met tegenliggers kunnen door het schudden van de auto's gevaarlijke situaties ontstaan."

Er moeten daarom op korte termijn verkeersmaatregelen worden genomen om de veiligheid te vergroten. "Je moet de stukken tijdelijk repareren op een goede manier. De weg moet ook iets breder worden gemaakt met extra stroken. En, maak van de Rietweg een 60 kilometer per uur zone en voer een inhaalverbod in."

Een woordvoerder van de gemeente Dronten laat weten dat er op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw beheerplan wegen. Dit plan wordt naar verwachting in mei 2021 in de gemeenteraad behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel