Overval T-Mobile in Buiten in juni voor de rechter

FLEVOLAND • Wo 10 maart 2021 | 19:30 • Woensdag 10 maart 2021 | 19:30

De rechtszaak tegen een van de overvallers op een T-Mobile winkel in Almere-Buiten wordt op 23 juni inhoudelijk behandeld. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een pro forma-zitting in de Lelystadse rechtbank. Bij de overval werden 28 iPhones buitgemaakt.

Twee overvallers liepen op zaterdagochtend 28 november vorig jaar de telecomwinkel op het Noordeinde binnen met gezichtsbedekking en capuchons. Ze wisten het personeel onder dreiging van een vuurwapen en een machete telefoons afhandig te maken.

"Dit is een overval, iPhones 12, iPhones 12" en "Naar de grond", riepen ze tegen de medewerkers. Een van de winkelbedienden werd gedwongen de overvallers naar de kluis te begeleiden en de iPhones af te staan. Toen de gemaskerde mannen, die gekleed waren in regenpakken, de zaak weer verlieten, richtten ze hun vuurwapen en machete ook op de andere aanwezigen in de winkel en voorbijgangers buiten.

De mensen die tijdens de overval in de winkel waren, moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken omdat ze erg aangeslagen waren door de gebeurtenissen. Iets verderop werd een scooter gevonden, die de overvallers hadden gebruikt.

Tegen de NOS zei een ooggetuige eerder dat hij de dieven met bivakmutsen op van de scooter zag afstappen. Ze lieten de scooter met een draaiende motor staan toen ze de telecomwinkel in gingen. De getuige haalde vervolgens de sleutel uit het slot van de tweewieler, zodat ze die niet meer konden gebruiken voor hun vlucht.

Op Facebook werd kort daarna een filmpje gepubliceerd waarop te zien is hoe de twee overvallers de winkel uitkomen. Wat de rol van de 28-jarige Almeerder precies is geweest, werd woensdag nog niet duidelijk. Dat wordt pas bij de inhoudelijke behandeling besproken straks in juni. Tot die tijd blijft de man waarschijnlijk vastzitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel