Opnieuw overval op T-Mobile: twee aanhoudingen

ALMERE • Za 28 november 2020 | 11:41 • Zaterdag 28 november 2020 | 11:41

Op een telecomwinkel in Almere is zaterdagmorgen een overval gepleegd. De overval was rond kwart voor elf op het Noordeinde in Buiten. Volgens een ooggetuige waren er twee daders, beiden in de leeftijd tussen de 14 en 18 jaar. In de loop van de dag zijn twee aanhoudingen verricht door de politie.

De overval was op een winkel van T-Mobile. Deze winkel is vorige maand ook al overvallen. De politie deed niet alleen sporenonderzoek bij de winkel maar ook honderd meter verderop. Daar werd een omgevallen scooter op de grond aangetroffen. Het is nog onduidelijk of dat met de overval te maken heeft.

Er was ook een ambulance aanwezig, omdat de mensen die tijdens de overval in de winkel aanwezig waren erg aangeslagen waren door de gebeurtenissen. Zij zijn in de winkel door medisch personeel nagekeken.

Daders gefilmd
Op Facebook is een filmpje gepubliceerd waarop te zien is hoe de twee overvallers de winkel uitkomen. Ze hebben regenpakken aan en zijn gemaskerd. Een van hen heeft iets wat op een vuurwapen lijkt in zijn hand. De overvallers rennen weg in de richting van de plek waar de scooter op de grond ligt.

Sleutel uit scooter gehaald
De sleutel van de scooter was door een ooggetuige uit het slot gehaald. Tegen de NOS zei de man dat hij de overvallers al met bivakmutsen op van de scooter zag afstappen, ze lieten de scooter met een draaiende motor staan toen ze naar de telecomwinkel gingen.

Hij is na de overval nog achter het duo aangegaan: "Eerst probeerden ze de vluchtscooter aan te trappen. Dat lukte natuurlijk niet. Daarna ben ik ze achterna gerend. Totdat ze ook de tas met de buit dumpten." Hij gaf de achtervolging op omdat een van de twee mannen het wapen op hem richtte.

Telecomwinkels vaker overvallen
Op 13 oktober werd ook een overval op een telecomwinkel gepleegd, dat ging om een T-Mobilevestiging in Almere Stad. Op 17 november werd een filiaal van Vodafone aan de Stationsstraat overvallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel