Eis: 3,5 jaar cel voor overval Vodafonewinkel

ALMERE • Di 12 oktober 2021 | 20:15 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 20:15

Het Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen een 23-jarige Almeerder voor betrokkenheid bij een overval op een Vodafonewinkel in de Stationsstraat in Almere Stad. De 23-jarige zou de 15-jarige daders voorzien hebben van een vuurwapen en machete die daarbij gebruikt werden.

De twee overvallers kwamen op 17 november vorig jaar rond 10.30 uur de winkel binnen. Ze hadden capuchons en gezichtsbedekking op en bedreigden de winkelmedewerkers met wapens. Ze vroegen om iPhones en dwongen een van de personeelsleden om de kluis met telefoons open te maken. Daarna gingen ze er met zo'n twintig buitgemaakte iPhones vandoor op een scooter.

Op 28 november sloegen ze opnieuw hun slag in een T-mobilewinkel in Almere Buiten. Het duo werd in maart veroordeeld tot veertien maanden jeugdcel, waarvan zeven maanden voorwaardelijk.

Man ontkent ondanks identificatie
De 23-jarige Almeerder die zich dinsdag moest verantwoorden in de Lelystadse rechtbank, ontkent alles. "Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, maar ik heb er niks mee te maken", zei hij tegen de rechters. Toch wijst in ieder geval één van de overvallers hem aan als de persoon die de wapens regelde. Hij zou na afloop ook aanwezig zijn geweest bij het verdelen van de buit.

De officier denkt dat er genoeg bewijs is voor de betrokkenheid van de Almeerder, en wil dat hij voorlopig nog in de cel blijft. Ze onderstreepte ook nog even dat er in die tijd veel gewapende overvallen op telefoonwinkels in Almere gepleegd werden. "Het werd zo erg dat deze winkels beveiligers voor de deur zetten." Ze vond het extra kwalijk dat er jonge kinderen werden ingezet om de overvallen te plegen. "Omdat de opdrachtgevers zelf te laf waren om te gaan."

Volgens de advocaat van de Almeerder is er niet voldoende bewijs om zijn cliënt te veroordelen. De verklaringen van de betrokkenen zouden te veel rammelen. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Al twee veroordelingen voor bedenkers overval
Twee mannen die het brein achter de overval op de Vodafonewinkel waren, zijn inmiddels veroordeeld. Een 20-jarige Almeerder moet een jaar de jeugdgevangenis in voor zijn bijdrage. Van de andere Almeerder is de straf nog niet duidelijk. Het OM eiste dinsdag ook jarenlange celstraffen tegen twee Almeerders die de opdracht voor de overval op de T-mobilewinkel in Almere Buiten gegeven zouden hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel