OM eist jeugddetentie voor minderjarige overvallers

ALMERE • Wo 3 maart 2021 | 0:08 • Woensdag 3 maart 2021 | 0:08

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag gevangenisstraffen van twaalf maanden geëist tegen twee minderjarige jongens die in november twee telecomwinkels in Almere zouden hebben overvallen. Voor beiden zou de helft van de straf voorwaardelijk moeten zijn.

De twee jongens staan terecht voor het plegen van de overvallen op de winkels van T-Mobile en Vodafone. Die pleegden ze op dinsdag 17 november en zaterdag 28 november vorig jaar. Naast een gevangenisstraf pleit de officier van justitie voor "een pakket aan maatregelen" om het gedrag van de minderjarigen te verbeteren.

Voor de twee overvallen in november en nog een derde overval zitten nog vier verdachten vast. Het is nog niet bekend of deze verdachten ook voor de rechter moeten verschijnen.

In dit bericht werden aanvankelijk twee verschillende strafeisen voor de beide verdachten genoemd. Dit was gebaseerd op informatie van het Openbaar Ministerie. Het OM heeft ons later aangegeven dat de oorspronkelijke verstrekte informatie niet klopte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel