Dure smartphones na reeks overvallen uit telefoonwinkels gehaald

FLEVOLAND • Ma 1 november 2021 | 16:35 • Maandag 1 november 2021 | 16:35

Grote telefoonzaken als KPN, Vodafone en T-Mobile hebben alle dure telefoons uit al hun Nederlandse winkels gehaald. De aanleiding is een lange reeks van overvallen door dieven die uit zijn op waardevolle smartphones. Ook in Almere en Lelystad waren vorig jaar meerdere van zulke overvallen.

Vorig jaar november waren meerdere Vodafone-winkels en een KPN-winkel in Lelystad het doelwit. De bedrijven namen destijds al verschillende maatregelen, zoals het inhuren van beveiligers en voorraadkasten met een tijdslot.

De grote telecombedrijven maken zich "grote zorgen" over de reeks overvallen en kiezen daarom voor deze nieuwe maatregel. "De mentale en fysieke impact van een dergelijke overval op betrokkenen is immers enorm", stellen ze in een gezamenlijke verklaring. De providers doen er naar eigen zeggen alles aan om overvallen te voorkomen.

Klanten kunnen de winkels nog wel blijven bezoeken. Ook zal het mogelijk blijven beveiligde demonstratieversies van smartphones uit te proberen. Maar wie een exemplaar wil kopen, zal het dan moeten bestellen. De telecombedrijven bezorgen waardevolle smartphones alleen nog thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel