Telecomwinkels nemen maatregelen tegen overvallen

FLEVOLAND • Wo 2 december 2020 | 6:00 • Woensdag 2 december 2020 | 6:00

De voorraadkasten met mobiele telefoons in de winkels van telecombedrijf KPN worden voorzien van een tijdslot. Dat is één van de maatregelen waarmee het bedrijf overvallen op de winkels wil ontmoedigen. In Flevoland zijn in de afgelopen weken meerdere overvallen gepleegd op winkels van KPN, Vodafone en T-Mobile in Almere en Lelystad.

Volgens KPN-woordvoerder Ellen van Heerwaarden doet het bedrijf van alles om personeel en klanten zo goed mogelijk te beschermen. "We treffen allerlei maatregelen en passen die ook steeds aan. Dat is een continu proces."
In de winkels is een alarmsysteem aanwezig, waardoor medewerkers snel contact kunnen leggen met een alarmcentrale.

Door het aanbrengen van een tijdsklok op de voorraadkasten, gaat het voor de overvallers langer duren om bij de buit te komen en wordt de pakkans groter. Dat zou overvallers kunnen afschrikken. Verder is een aantal demomodellen, de telefoons die klanten in de winkels kunnen uitproberen, voorzien van tracking-software. Als die worden gestolen is de dader gemakkelijker op te sporen.

'Overval kan traumatische ervaring zijn'
Van Heerwaarden erkent dat de impact van een overval op medewerkers groot is en dat het een traumatische ervaring kan zijn. Daarom heeft het bedrijf een professioneel team van hulpverleners om slachtoffers bij te staan.

Voor de overvallen van twee telefoonwinkels van Vodafone en T-Mobile afgelopen weekend in Almere heeft de politie zeven verdachten aangehouden. Het gaat om Almeerders in de leeftijd van 15 tot 21 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel