Celstraffen voor bedenkers overval op telefoonwinkel

ALMERE • Di 26 oktober 2021 | 14:50 • Dinsdag 26 oktober 2021 | 14:50

Twee Almeerders van 19 en 28 jaar zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 3 en 4 jaar omdat ze twee minderjarige jongens een gewapende overval lieten plegen. Ze vertelden het duo wat ze moesten doen en zorgden voor wapens, kleding en een scooter om te vluchten.

De minderjarige jongens renden op 28 november 2020 een winkel van T-Mobile in het centrum van Almere Buiten in. Ze dreigden met een vuurwapen en een mes en dwongen een medewerker de kluis met dure mobieltjes te openen. Ze nemen uiteindelijk 28 iPhones mee in een grote boodschappentas. Ze wilden wegrijden op de vluchtscooter, maar een omstander had daar de sleutel uitgehaald. Op hun vlucht richtten de jongens het vuurwapen op meerdere omstanders.

Foto vuurwapen
De overvallers werden in maart allebei veroordeeld voor meerdere overvallen op telefoonwinkels. Beiden kregen ze 14 maanden jeugdcel. Ze wezen de 28-jarige Almeerder aan als opdrachtgever voor de overval op de T-Mobile. De andere Almeerder regelde de vluchtscooter; die stond op naam van zijn vader. Ook stond op zijn telefoon een foto van het vuurwapen dat bij de overval is gebruikt.

De rechtbank vindt het ernstig dat de verdachten twee zeer jonge jongens hebben aangezet tot een gewapende overval. Ook de professionele aanpak van de overval, met meerdere wapens en voertuigen, vond de rechtbank reden om een flinke straf op te leggen. Toch kwam de straf van de rechter lager uit dan de eis van het OM. Die wilde vijf jaar cel voor de oudste verdachte en 3,5 jaar voor de 19-jarige.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel