Opnieuw grotere terrassen, misschien voor altijd

ALMERE • Wo 10 maart 2021 | 21:13 • Woensdag 10 maart 2021 | 21:13

Horecazaken in Almere mogen tot het eind van dit jaar grotere terrassen neerzetten. Zodra de coronamaatregelen dat weer toestaan natuurlijk. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

De verruimde terrassen werden vorig jaar zomer via een zogenoemd gedoogbesluit toegestaan. Omdat de tafels verder uit elkaar staan kan er anderhalve meter afstand gehouden worden en horecaondernemers kunnen toch evenveel klanten verwelkomen.

Dat gedoogbesluit zou 1 april aflopen. Omdat horecaondernemers behoefte hebben aan perspectief wil het college zich maximaal inspannen om te kijken naar de mogelijkheden om de sector tegemoet te komen. Ook wordt onderzocht of de terrassen permanent zo groot mogen blijven in Almere.

'We kunnen ons meten met Maastricht'
Het besluit om de grotere terrassen ook dit jaar toe te staan wordt met gejuich ontvangen door horecaondernemers. "Voorheen had je lege plekken en miste je sfeer. Hoe het vorig jaar vanaf 1 juni stond was echt te gek", zo vertelt eigenaar Remco Kleuver van Grand Café Le Baron.

Hij hoopt dan ook dat de wijziging permanent wordt. "Dat zou echt te gek zijn. Dan creëer je een enorm sfeervol plein. Ik denk dat Almere zich dan echt kan meten met een Vrijthof in Maastricht. Wie wil dat nou niet?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel