Emmeloordse (26) vast in Noorwegen vanwege drugssmokkel

EMMELOORD • Do 11 maart 2021 | 10:43 • Donderdag 11 maart 2021 | 10:43

Een vrouw uit Emmeloord zit al sinds oktober vast in Noorwegen voor de smokkel van kilo's cocaïne en heroïne. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie Noord Nederland na berichtgeving door de Leeuwarder Courant.

De 26-jarige vrouw reisde in haar eentje in een Duitse huurauto naar Noorwegen, maar werd daar door de politie gecontroleerd. In de auto zou ruim 6.6 kilo cocaïne en bijna 10 kilo heroïne zijn gevonden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aan de Friese krant bevestigd dat het consulaire bijstand verleent aan een 26-jarige Nederlandse vrouw uit Emmeloord in detentie in Noorwegen. De vrouw zou om uitlevering aan Nederland hebben gevraagd.

De Bende van Wolvega
Aan het drugstransport zouden ook een paar leden van de 'Bende van Wolvega' zijn gelinkt. Dat is een groep die wordt verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. In december werden zes leden opgepakt. Destijds maakte het OM al bekend dat de bende drugs zou hebben gesmokkeld naar Scandinavië.

Bij de rechtbank in Leeuwarden vindt vrijdag de eerste proformazitting in de zaak plaats. Van een inhoudelijke behandeling is nog geen sprake, omdat het onderzoek nog niet afgerond is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel