Zware windstoten zorgen voor problemen

FLEVOLAND • Do 11 maart 2021 | 11:24 • Donderdag 11 maart 2021 | 11:24

De harde wind heeft donderdag in Flevoland voor stormschade en problemen op de weg gezorgd. De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen was zo'n anderhalf uur afgesloten voor al het verkeer. Het KNMI heeft tot 17.00 uur code geel afgegeven.

Op de A27 bij knooppunt Almere waaide de oplegger van een vrachtwagen om. Dat gebeurde ook op de Larserweg ter hoogte van Lelystad Airport. Daar werd vervolgens de truck ook weer door de wind rechtop gezet.

Rond 12.20 moest de brandweer helpen bij het vastmaken van een dak van een woning. Dat gebeurde aan de Pauwenburg in Lelystad. Vanochtend werd de brandweer al ingezet voor het vastmaken van een dak bij een kantoorgebouw aan de Randweg in Almere.

Op de campus in Dronten zijn de tenten van dansschool Joy-4All en Silverback crossfit weggewaaid. Er waren enkele sporters bezig, toen de tent plotseling zwaar beschadigd raakte. De tent van de dansschool is volgens de eigenaresse van de dansschool niet meer bruikbaar.

Bij de Bataviahaven in Lelystad zijn de grote passagiersschepen met extra trossen vastgezet om schade te voorkomen.

In de Oranjewijk op Urk werd een toegangsweg afgesloten vanwege het risico op vallend bouwmateriaal bij een nieuwbouwproject.

In Noordoostpolder leegt afvalverwerker HVC de containers in het buitengebied momenteel niet. De gemeente roept inwoners op om containers die wel geleegd zijn, zo snel mogelijk binnen te zetten. in Lelystad worden op dit moment de ondergrondse containers niet geleegd, vanwege de harde wind. Op sociale media zijn ook beelden te zien van omgewaaide containers.

Omgewaaide containers aan de Beukenhof in Lelystad

Naast de overlast door de wind wordt er op het IJsselmeer door enkele waaghalzen ook genoten van de weersomstandigheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel