Hierom hoorde je 'Radar Love' van Golden Earring op straat

FLEVOLAND • Do 11 maart 2021 | 16:10 • Donderdag 11 maart 2021 | 16:10

De carillons in Almere, Dronten en Zeewolde speelden vanmiddag om 17.15 uur het nummer Radar Love van de band Golden Earring. Dat deden zij als eerbetoon aan de jarige George Kooymans, de gitarist en mede-oprichter van de band.

Kooymans heeft de ongeneeslijke zenuw- en spierziekte ALS. Daarom heeft de band besloten om na zestig jaar te stoppen. Fans bedachten het plan om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd naar het nummer te luisteren op zijn verjaardag.

De meeste stadsbeiaardiers uit Flevoland werkten mee aan de landelijke oproep. Daarom was op de carillons op het gemeentehuis van Dronten, Open Haven in Zeewolde, de Goede Rede in Almere Haven en de Lichtboogtoren in Almere Stad de grote hit te horen. Het ging wel om een vooraf opgenomen stuk, omdat de stadsbeiaardiers op dat moment op een andere plek in Nederland speelden.

​​​​​​Ook tijdens de reguliere bespelingen van vrijdag klinken in Almere en in Zeewolde diverse nummers van de Haagse band.

Rick van Gerven uit Lelystad is al zijn hele leven fan van de Golden Earring. Bekijk een reportage met hem:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel