Almere College wijkt uit naar De Meerpaal en kerk

DRONTEN • Za 13 maart 2021 | 12:48 • Zaterdag 13 maart 2021 | 12:48

Om zo veel mogelijk leerlingen binnen de coronarichtlijnen te kunnen ontvangen, wijkt het Almere College in Dronten binnenkort uit naar een theaterzaal en kerk. Het gaat om De Meerpaal en de Ontmoetingskerk in Dronten.

In heel Nederland kampen de scholen in het voortgezet onderwijs met ruimtetekort, omdat er rekening moet worden gehouden met 1,5 meter afstand.

Dinsdag komen de examenleerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo naar De Meerpaal voor instructies over de eindexamens. De examens gaan er nu anders aan toe dan normaal. Om de slagingskans te optimaliseren kunnen de examenkandidaten bijvoorbeeld de examens meer spreiden, is er een extra herkansingsmogelijkheid en na afloop van het examen kunnen ze een vak laten vallen.

De eerste eindexamens worden vervolgens afgenomen in de Ontmoetingskerk. Volgens de rector van de school hebben verschillende kerken hun gebouw aan hen aangeboden. ''Dankzij de belangeloze inzet van deze organisaties kunnen we toch kwalitatief goed onderwijs blijven geven, ondanks de beperking die de coronatijd ons oplegt. Het is fijn om te ervaren dat de Drontense gemeenschap voor ons klaarstaat als dat nodig is'', aldus rector Suzan Zandbergen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel