Omroep Flevoland zendt online Bevrijdingsfestival live uit

ALMERE • Ma 15 maart 2021 | 19:22 • Maandag 15 maart 2021 | 19:22

Omroep Flevoland zendt 5 mei het Bevrijdingsfestival Flevoland live uit. Overdag komt er een live uitzending op radio en televisie vanuit de Kunstlinie in Almere. 's Avonds volgt een samenvatting met hoogtepunten van de dag.

Dan worden ook fragmenten van de optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid uitgezonden. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie als ambassadeurs verbonden aan de festivals. Normaal gesproken zouden deze muzikanten met een helikopter de verschillende Bevrijdingsfestivals in Nederland afgaan. Vanwege de coronapandemie treden de muzikanten op vanaf één centrale locatie.

Welke artiesten er in Almere op gaan treden, wordt begin april door de organisatie van Bevrijdingsfestival Flevoland bekendgemaakt. Afhankelijk van de coronamaatregelen die tegen die tijd gelden, worden de concerten met zo veel publiek als mogelijk gegeven.

Maandagavond besloten de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad dat er voor publieke evenementen tot en met 5 mei geen vergunning afgegeven wordt. Grote feesten op onder andere Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn dus niet mogelijk. De opzet van het Bevrijdingsfestival Flevoland houdt echter ook rekening met geen of weinig publiek. Daarom staat dit besluit los van het Flevolandse festival.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel