Drie jaar cel en tbs geëist voor verkrachten 13-jarige

ALMERE • Di 16 maart 2021 | 20:06 • Dinsdag 16 maart 2021 | 20:06

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 21-jarige man uit Almere drie jaar cel en tbs geëist. Hij zou op 29 juni een meisje van dertien hebben verkracht in Almere. Daarnaast zou hij een ander meisje afgeperst hebben met seksfilmpjes die ze samen maakten. Hij zou op 10 januari ook een medewerker van de Reclassering hebben bedreigd via WhatsApp.

De Almeerder bekende die laatste twee zaken, al was het seksfilmpje op de wc in de bibliotheek in Almere volgens hem gemaakt met toestemming van het slachtoffer. Dat hij het daarna doorstuurde naar een vriend, die het op Telegram zette; daar heeft hij naar eigen zeggen wel spijt van. Hij stuurde het meisje vervolgens Tikkies met de opmerking dat hij 'alles online zou zetten' als zij niet zou betalen. Dat vindt hij van zichzelf ook niet zo handig, zei de verdachte in de Lelystadse rechtbank.

Bedreiging in "boze bui"
De bedreiging van de reclasseringswerker gebeurde in een boze bui, legde hij de rechters uit. "Dat kon hij niet weten, maar ik meende dat natuurlijk helemaal niet", zei hij daarover. Maar de verdenking van verkrachting van het meisje zit hem toch wel het meeste dwars. De Almeerder zit al sinds juli in de gevangenis en daar wordt het volgens hem niet gewaardeerd, dat hij van dit feit wordt verdacht.

In een eerdere zitting vertelde hij al dat hij daarom in elkaar geslagen zou zijn in de douche. Ook liep hij naar eigen zeggen twee blauwe ogen en een hersenschudding op en werd zijn been bewerkt met een spijkerpistool. De verdachte zei toen iedere dag te vrezen voor zijn leven.

Geblinddoekt huis in gelaten
Volgens hem heeft hij het meisje ook helemaal niet verkracht. Hij vond haar via Instagram waar ze live ging en al dansend te zien zou zijn geweest. Ze spraken met elkaar af bij zijn huis, waar hij haar geblinddoekt binnenliet. "Dat doe ik met iedereen, omdat ik niet wil dat ze weten waar ik woon."

Hij wist niet dat ze zo jong was, benadrukte hij in de rechtbank. Ze lagen wat op bed te kletsen, er werd wel wat gefriemeld op haar initiatief. Maar tot seks kwam het niet, zei de Almeerder stellig. "Ze stuurde me een dag later ook nog appjes. Waarom zou je dat doen als je door mij verkracht bent?"

Meisje was inwendig verwond
Het meisje zegt dat ze door de man werd gedwongen tot seks en werd tegengehouden toen ze weg wilde gaan. Bloedend, overgevend en overstuur kwam ze thuis. Met haar moeder deed ze aangifte. Uit het lichamelijk onderzoek in het ziekenhuis werd duidelijk dat het meisje inwendig verwond was.

Volgens deskundigen kampt de Almeerder met allerlei psychische problemen, zoals een autismespectrumstoornis. Daarnaast is hij zwakbegaafd. Daarom was hij verminderd toerekeningsvatbaar ten tijde van de vermeende verkrachting. Zonder hulp is de kans op herhaling behoorlijk groot. De man kreeg al eerder vrijwillige hulp van de Reclassering. Daar werkte hij alleen nooit echt aan mee. Daarom adviseren de deskundigen om de man tbs met dwangverpleging op te leggen. De officier van justitie ging daar met de strafeis dus in mee.

De uitspraak volgt over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel