Twee tips over inbraak in oliebollenkraam

ALMERE • Wo 17 maart 2021 | 20:21 • Woensdag 17 maart 2021 | 20:21

Er zijn bij de politie twee tips binnengekomen over een inbraak in november bij een oliebollenkraam in Almere Buiten. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. De recherche gaat met de tips aan de slag en de politie hoopt nog op tips met mogelijke namen van de verdachten.

De inbraak in de kraam op de parkeerplaats van tuincentrum AlmeerPlant was op 4 november vorig jaar. De inbrekers wisten een oliebollenmachine los te koppelen en mee te nemen. Daarna zagen ze een geldpot staan op de toonbank. Klanten konden daar een donatie in doen om een zieke vrouw te helpen. Ook die donatiepot namen de mannen mee.

In januari werd al over de zaak gesproken tijdens Bureau Flevoland. Daarin liet de politie weten op zoek te zijn naar twee mannen: een opvallend dik persoon met een lichte huid, en iemand met een slanker postuur en een camouflagejas. In de uitzending van Opsporing Verzocht is bekendgemaakt dat er rond het tijdstip van de inbraak een witte bestelbus in de buurt rondreed. Mogelijk hebben de mannen daarin de machine vervoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel