17 fikse snelheidsovertredingen bij trajectcontrole Vogelweg

LELYSTAD • Do 18 maart 2021 | 8:13 • Donderdag 18 maart 2021 | 8:13

In het laatste kwartaal van vorig jaar hebben zeker 17 bestuurders een hoge boete gekregen omdat ze veel te snel reden op de Vogelweg. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB. De snelheidslimiet op de Vogelweg is 80 kilometer per uur.

De snelheid wordt op de Vogelweg gemeten door de trajectcontrole die sinds vorige zomer actief is. Ze krijgen allemaal een boete omdat ze meer 30 kilometer per uur te hard reden. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald door de officier van justitie. Bestuurders die vaker in de fout gaan, krijgen een hogere boete.

Zeker één bestuurder raakte de rijbevoegdheid kwijt. Die reed meer dan 50 kilometer per uur te hard. De meeste bestuurders reden 30 tot 35 kilometer per uur te hard. Het gaat om tien automobilisten.

In totaal kregen het laatste kwartaal van 2020 ruim 1700 bestuurders een boete op de mat omdat ze te hard reden op de vogelweg. Die cijfers waren vorige maand al bekend. Alleen de hoogte van de overtredingen was tot nu toe niet duidelijk.

Eén van de eerste
De Vogelweg kreeg als één van de eerste N-wegen een trajectcontrole. Die waren voorheen alleen op snelwegen te vinden.

Een trajectcontrole is een meting van de snelheid over een deel van de route. Daarvoor staan camera's langs de Vogelweg die zeven dagen per week 24 uur per dag aan staan. Als de gemiddelde snelheid uitkomt boven het maximum, volgt een boete.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel