Oud-burgemeester Jorritsma verkenner voor nieuw kabinet

ALMERE • Do 18 maart 2021 | 15:07 • Donderdag 18 maart 2021 | 15:07

Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere wordt een van de nieuwe verkenners voor een nieuw kabinet. De andere verkenner wordt Kajsa Ollongeren van D66. Zij is nu nog demissionair minister van Binnenlandse Zaken.

Dat maakte voorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer bekend na overleg met de lijsttrekkers. De verkenners moeten uitzoeken welke coalitie de meeste kans maakt. VVD en D66 zijn volgens de voorlopige uitslag de twee grootste partijen in de Kamer na de verkiezingen. Het is gebruikelijk dat de grootste partij de verkenner aanlevert.

Almeerder Jorritsma is naast oud-burgemeester ook vicepremier en minister van Verkeer en Waterstaat en van Economische Zaken geweest. Ze zit nu in de Eerste Kamer voor de VVD en is daar fractievoorzitter.

Voorzitter Arib heeft gezegd dat de twee uiterlijk 30 maart verslag moeten uitbrengen van hun bevindingen. Dat is de laatste dag dat de oude Tweede Kamer vergadert. Waarschijnlijk zullen zij dan adviseren wie er als informateurs moeten worden aangesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel