Raadslid Erbé geeft zetel niet terug aan Leefbaar

LELYSTAD • Vr 19 maart 2021 | 13:23 • Vrijdag 19 maart 2021 | 13:23

Het naar de PVV overgestapte Lelystadse raadslid Jos Erbé is niet van plan haar zetel terug te geven aan Leefbaar. Dat laat Erbé weten aan Omroep Flevoland.

Leefbaar Lelystad drong vorig weekend aan op het teruggeven van de zetel, nadat de PVV eerder die week de overstap van Erbé bekend had gemaakt. Volgens Leefbaar is Erbé in 2018 niet met voorkeurstemmen gekozen en daarom hoort de zetel aan de partij toe. Het niet teruggeven beschouwt de partij als zetelroof.

In een korte reactie zegt Jos Erbé: "Ondanks dat ik de teleurstelling van Leefbaar Lelystad snap, heb ik gewoon recht op de zetel. Ik heb besloten er verder niet op in te gaan." Wel komt de PVV in de raadsvergadering van dinsdag met een officiële mededeling.

Leefbaar heeft Erbé geroyeerd als erelid van de partij, waarvoor zij zich sinds 2002 had ingezet. Dat jaar kwam de partij als nieuwkomer met vier zetels in de Lelystadse raad. In een brief aan de raad gaf Erbé vorige week aan zich niet meer thuis te voelen bij Leefbaar. Thema's als migratie, zorg en de energietransitie vragen om een ander geluid, zo motiveert zij haar overstap naar de PVV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel