Restauranteigenaar baalt van rekeningen voor niet-bestelde pakketten

LELYSTAD • Vr 19 maart 2021 | 16:24 • Vrijdag 19 maart 2021 | 16:24

Corrie Hop van restaurant Silver in Lelystad is het helemaal zat. Sinds oktober krijgt zij regelmatig rekeningen voor pakketten die ze nooit heeft besteld en ook niet heeft ontvangen.

"Ik heb wel wat anders te doen, kijken of mijn bedrijf blijft bestaan. En niet dat ik me met dit soort onzin moet bezighouden", zegt Hop gefrustreerd. De tientallen rekeningen samen bedragen inmiddels ruim 20.000 euro. Aanmaningen lopen op en incassobureaus hebben zich reeds aan de deur gemeld.

Pakketfraude
Volgens de politie is er sprake van pakketfraude. Bij pakketfraude wordt jouw adres gebruikt om pakketten te laten bezorgen die de fraudeurs nooit betaald hebben. Soms komen ze aan de deur om het pakket af te halen, maar het gebeurt ook dat ze de postbode bij de deur opwachten.

"Een verrijdbare zonnehemel, een cycloonstofzuiger, een dure mobiel met abonnement, een hete luchtfriteuse...", somt Hop op. De lijst is bijna eindeloos. Bellen met de online-winkels levert niks op. Ze willen gewoon hun geld.

Corrie Hop heeft de fraude gemeld bij de politie, maar daarna niets meer gehoord. Haar tip om dit soort problemen voor de toekomst te voorkomen, is dat online-winkels afterpay afschaffen. Ze hoopt dat de politie serieus werk gaat maken van de pakketfraude, maar ze heeft er een hard hoofd in.

De politie waarschuwt al sinds een paar jaar voor pakketfraude en adviseert om nooit iets aan te nemen dat je niet hebt besteld. Ook luidt het advies om fraude altijd te melden bij de politie. Daders van pakketfraude komen er vaak mee weg, er zijn nauwelijks veroordelingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel