Lowlands en Defqon.1 mogen langer doorgaan

DRONTEN • Ma 22 maart 2021 | 14:10 • Maandag 22 maart 2021 | 14:10

De festivals Lowlands en Defqon.1 mogen door een ruimere omgevingsvergunning langer doorgaan. Zo mag het avondprogramma van Lowlands nu vrijdag- en zaterdagavond doorgaan tot 01.00 uur. Ook zijn er meer mogelijkheden voor dancefestival Defqon.1. Dat mag drie dagen duren in plaats van twee.

Het langer doorgaan van de festivals komt omdat de nieuwe ruimere omgevingsvergunning die de gemeente Dronten heeft verleend definitief is goedgekeurd door de rechtbank Midden-Nederland.

Bungalowpark
Tegen de vergunning werd onder meer bezwaar gemaakt door een bungalowpark in de buurt. De rechtbank bepaalde vorig jaar dat de gemeente Dronten de verlenging van het avondprogramma niet goed had gemotiveerd. Inmiddels heeft de gemeente die fout hersteld. De rechter vindt daarom dat het bungalowpark de vergunning terecht heeft aangevochten, maar dat die tegelijk wel geldig is omdat de gemeente nu aan de regels heeft voldaan.

Ook de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek vochten de vergunning aan omdat ze extra geluidsoverlast vrezen. Ze maakten alleen niet duidelijk wat de gevolgen van die geluidsoverlast zouden zijn. De rechtbank wees die claims daarom van de hand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel