Huidige coronamaatregelen drie weken verlengd, avondklok gaat uur later in

FLEVOLAND • Di 23 maart 2021 | 19:12 • Dinsdag 23 maart 2021 | 19:12

De huidige coronamaatregelen worden drie weken verlengd. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De enige uitzondering is de avondklok. Die gaat vanaf volgende week woensdag een uur later in, dus om 22.00 uur. De eindtijd blijft 04.30 uur.

Ook het huidige reisadvies wordt verlengd tot vrijdag 15 mei. Het dringende advies voor de meivakantie is om in Nederland te blijven en niet naar het buitenland te gaan.

Voor de zomervakantie kan er nog geen advies worden gegeven, maar de premier gaf aan dat hij goede hoop heeft dat er dan meer kan.

Rutte hamerde in de persconferentie nog eens op het naleven van de richtlijnen van het RIVM en de basisregels. De premier waarschuwde onder meer dat er steeds minder goed handen worden gewassen. ''Ons eigen gedrag blijft de snelste weg naar versoepelingen.''

Eind april weer een dag fysiek les in hoger onderwijs
Volgens demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid) is het voor studenten in het hoger onderwijs vanaf 26 april weer mogelijk om één dag per week fysiek onderwijs te krijgen. Dat moet dan wel met behulp van toegangs- en zelftesten, aldus De Jonge.

Plan in de maak voor bedrijven met geldnood door corona
Tijdens de persconferentie werd ook gezegd dat het demissionair kabinet werkt aan een nieuw plan om bedrijven te helpen die door de coronacrisis in geldnood zijn gekomen. "We zeggen straks niet ineens: U zoekt het maar uit", verzekert Rutte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel