Viroloog Koopmans: Sionkerk speelt Russische roulette

URK • Wo 24 maart 2021 | 10:37 • Woensdag 24 maart 2021 | 10:37

De Sionkerk op Urk speelt 'Russische roulette'. Dat vindt viroloog en OMT-lid Marion Koopmans, die de overheid adviseert bij de coronacrisis. De Sionkerk laat de coronaregels grotendeels los en is weer open voor alle leden.

Zondag waren 375 mensen aanwezig bij een dienst, zonder mondkapjes en zonder anderhalve meter afstand. Het kerkbestuur zegt tot dit besluit te zijn gekomen vanwege de 'gunstige coronacijfers' en de vele jeugd op Urk waardoor de risico's 'klein' zouden zijn.'

"Ik denk dat het niet verstandig is", aldus Koopmans. "Urk is niet anders dan andere delen van Nederland. We zien juist bij jongeren de besmettingscijfers flink toenemen. De besmettingen bij 18- tot 24-jarigen waren de afgelopen week het hoogst van allemaal."

Op eigen houtje de regels loslaten vindt Koopmans onverantwoord, omdat het grote gevolgen kan hebben voor alle inwoners van Urk. "We weten uit onderzoek dat je dan serieus rekening ermee moet houden dat besmettingen doorschuiven naar de oudere groepen. Want die generaties zijn niet te scheiden. De kerk neemt daarmee echt een groot risico."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel