Overvaller pizzeria’s hoeft niet naar kliniek

LELYSTAD • Wo 24 maart 2021 | 15:53 • Woensdag 24 maart 2021 | 15:53

De 31-jarige Almeerder die ervan wordt verdacht overvallen te hebben gepleegd op drie pizzeria’s in Lelystad eind vorig jaar, hoeft niet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag beslist. De officier vond een observatie van de man nodig in de forensische kliniek, maar hij ziet dat zelf niet zitten.

Volgens zijn advocaat wil de verdachte graag vrijwillig meewerken aan psychische onderzoeken en zijn problemen aanpakken. Hij zou onder meer kampen met een verslaving en is erg gemotiveerd om daar wat aan te doen. De rechtbank gaat daarin mee en besloot dat er eerst maar eens psychische rapportages over hem moeten worden opgemaakt door de reclassering.

De Almeerder wordt ervan verdacht drie pizzeria’s te hebben overvallen. Op 3 november was de New York Pizza als eerste aan de beurt. Hij liet een metaalachtig voorwerp zien en wist zo geld los te krijgen van de medewerker. 'Kassa leeghalen of ik schiet', zou hij daarbij hebben geroepen.

Twee dagen later ging hij opnieuw langs bij de New York Pizza rond 18.15 uur en de Domino’s rond 21.00 uur. De verdachte betuigde tijdens de zitting woensdag spijt voor de overvallen.
Het is niet duidelijk wanneer de zaken opnieuw op de rol komen. Eerst moeten de onderzoeken worden afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel