Geke van der Sloot, Evert de Graaff en AJSO genomineerd voor Lelyprijs

FLEVOLAND • Do 25 maart 2021 | 11:35 • Donderdag 25 maart 2021 | 11:35

Zangdocent Geke van der Sloot, Evert de Graaff en het Almeers Jeugd Symfonie Orkest zijn genomineerd voor de Lelyprijs 2021 van het Cultuurfonds Flevoland. De drie kanshebbers zijn geselecteerd uit in totaal 17 door het publiek aangedragen kandidaten.

Geke van der Sloot geeft al ruim 40 jaar onbezoldigd zangles en leidt een zangschool voor Urker jeugd. In Noordoostpolder en Urk wist ze zangles weer op de lesroosters van scholen te krijgen. Ze heeft hiervoor haar eigen 'methode Geke' ontwikkeld, waarmee elk kind kan leren zingen, zoals het ook kan leren lezen en schrijven.

Evert de Graaff is de man achter emmeloord.info, een website met wetenswaardigheden over en de geschiedenis van Emmeloord en de andere dorpen in Noordoostpolder. De website begon als hobby-project. In eerste instantie stond er vooral informatie over de Poldertoren op, tegenwoordig geeft de website ook informatie over kunst, architectuur en toerisme in de polder. De Graaff heeft ook alle kunstwerken in de openbare ruimte in Noordoostpolder van een QR-code voorzien, waarmee extra informatie over de kunstwerken kan worden opgevraagd.

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) uit Almere is volgens het Cultuurfonds Flevoland al jaren een begrip. Onder AJSO vallen inmiddels vier orkesten. Van een groep jonge strijkers tot een toporkest met de meest getalenteerde muzikanten. Zij treden geregeld op in Flevoland, maar ook daarbuiten. Het 30-jarig jubileum werd in 2017 gevierd in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam.

Over de Lelyprijs
De Lelyprijs gaat sinds 1996 elk jaar naar een vrijwilliger of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro en een kunstwerk van Siemen Bolhuis. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Flevoland kiest in mei de winnaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel