Jorritsma stopt als verkenner nieuw kabinet

ALMERE • Do 25 maart 2021 | 13:06 • Donderdag 25 maart 2021 | 13:06

Annemarie Jorritsma stopt als verkenner voor het nieuwe kabinet. De Almeerse VVD'er geeft samen met Kajsa Ollongren van D66 de opdracht terug nadat notities van hun gesprekken waren uitgelekt. Dat gebeurde bij het verlaten van het Binnenhof, nadat een fotograaf van het ANP een foto van Ollongren maakte. Zij had haar aantekeningen, met de tekst zichtbaar voor het publiek, in de hand.

In de notities waren opmerkingen te lezen over onderhandelingsstrategieën, mogelijke posities van toekomstige bewindspersonen en de positie van CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Deze laatste zou volgens de aantekeningen 'een nieuwe functie elders' moeten krijgen.

Jorritsma en Ollongren begonnen afgelopen donderdag aan hun opdracht om te verkennen welke mogelijkheden er zijn voor het formeren van een nieuw kabinet. Eerder vandaag werd bekend dat Ollongren positief was getest op het coronavirus, waarop ze gehaast vertrok. De bewuste foto van haar aantekening werd gemaakt, kort voordat zij in de auto stapte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel