Illegaal vuurwerk en drugs gevonden bij controle bedrijventerrein

ALMERE • Do 25 maart 2021 | 16:42 • Donderdag 25 maart 2021 | 16:42

Bij een controle op bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten zijn illegaal vuurwerk en 45 kilo softdrugs gevonden. De drugs hebben een straatwaarde van 180.000 euro. Ook trof de politie een geldbedrag aan op een locatie, de hoogte daarvan is niet bekendgemaakt. De controle werd uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de sociale recherche, de politie, de omgevingsdienst en netbeheerder Enexis.

Ook is gecontroleerd of aan alle regelgeving wordt voldaan, zoals brandveiligheid en of de milieuregels worden nageleefd. Tijdens de controle werden panden gecontroleerd waarvan de gemeente naar eigen zeggen niet weet wie of wat er is gevestigd.

Het illegale vuurwerk, de softdrugs en het contant geld werden in één pand gevonden. Alles is in beslag genomen, maar er zijn geen aanhoudingen verricht. In een ander pand was sprake van illegale bewoning. De gemeente is van plan dergelijke controles vaker uit te voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel