Nieuwbouwplannen Leemwierde in laatste stadium

ALMERE • Za 27 maart 2021 | 11:23 • Zaterdag 27 maart 2021 | 11:23

Op de plek in Almere Haven waar nu gezondheidscentrum West van Zorggroep Almere staat, zijn plannen voor huurwoningen, koopwoningen en een zorggebouw. Het gaat om zo'n veertig appartementen voor huurders en kopers, en zestig zorgwoningen. Het ontwerp wordt de komende weken ter inzage gelegd, omwonenden kunnen daarop een zienswijze indienen.

Plannen voor woningbouw op die locatie in De Wierden zijn er al jaren. Dat zorgde in 2014 voor onrust onder omwonenden. De appartementencomplexen waren te hoog en er kwamen te veel woningen bij. De gemeenteraad was het daarmee eens en de plannen werden bijgesteld. De geplande appartementen zijn maximaal drie etages en het aantal appartementen is naar beneden bijgesteld.

Het gezondheidscentrum wordt gesloopt, daar zijn plannen voor zestig zorgwoningen. Die vergunning moet nog worden aangevraagd. In de omgeving staan ook de particuliere basisschool Juniorcollege en een apotheek. Die blijven. Alle bouwwerkzaamheden moeten begin 2023 zijn afgerond.

Parkeeroverlast
Vorige maand zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen voor het gebied. Volgens de gemeente waren de reacties deels positief en deels negatief. Naast interesse voor de woningen is een aantal omwonenden nog steeds niet blij met de bouwplannen omdat er overlast wordt verwacht. Er zijn zorgen over het verdwijnen van groen en parkeeroverlast.

//script.omroepflevoland.nl/docs/overzicht-a-b-c-nieuw-1616587388.png

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel