Wachtlijst voor wonen in Oosterwold bijna weggewerkt

ALMERE • Ma 29 maart 2021 | 19:17 • Maandag 29 maart 2021 | 19:17

De wachtlijst voor nieuwe initiatieven in Oosterwold in Almere is na bijna twee jaar weggewerkt. Volgens gebiedsregisseur Werner Brouwer heeft iedereen die op de wachtlijst stond een plek in Oosterwold gevonden of is bezig met de laatste voorbereidingen om die stap te maken.

In juli 2019 werd duidelijk dat mensen zich niet meer konden inschrijven voor een nieuwe kavel. De belangstelling voor nieuwe initiatieven was groot. "Het kost tijd om een inschrijving af te ronden", zegt de gebiedsregisseur. De nieuwe bewoners moeten bijvoorbeeld afspraken maken met hun buren, omdat alles zelf geregeld moet worden in het gebied.

Deze week komt 87.000 vierkante meter aan grond vrij. "Naar verwachting overtreft de belangstelling de beschikbare ruimte. We ontkomen er dus niet aan om met een loting een eerlijke verdeling mogelijk te maken", vervolgt Brouwer. De procedure van inschrijving zoals die was wordt aangepast om een lange wachtlijst te voorkomen. Er kunnen zich 25 mensen per maand inschrijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel