Hoger beroep voor verkrachting 98-jarige vrouw uitgesteld

LELYSTAD • Di 30 maart 2021 | 20:35 • Dinsdag 30 maart 2021 | 20:35

Het hoger beroep in de zaak van de verkrachting van een 98-jarige vrouw in Lelystad is dinsdag aangehouden bij het Hof in Leeuwarden. De tolk die nodig was voor de zaak was de afspraak vergeten.

Een 35-jarige Fransman ging in beroep tegen zijn veroordeling van zes jaar gevangenisstraf. De man, Anthony S., drong in mei vorig jaar de aanleunwoning van de vrouw binnen en had meerdere keren seks met haar. De man was op het moment van het vergrijp onder invloed van cannabis.

S. was met de trein naar Lelystad gekomen. Hij sliep vaak in treinen en werd op station Lelystad uit de trein gezet. De Fransman ging vervolgens op zoek naar een andere slaapplek, kreeg dorst en ging bij het zorgcomplex, waar de vrouw woont, naar binnen voor een glas water. Volgens de rechter is bewezen dat de man de vrouw meerdere keren verkrachtte en daarbij veel geweld gebruikte.

De zaak moet binnen drie maanden alsnog worden behandeld, met tolk. Het slachtoffer was niet aanwezig tijdens de zitting. Wel was er familie die teleurgesteld reageerde op het aanhouden van het hoger beroep. De Fransman blijft vastzitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel