Bijzonder overnachten op een ijsbreker

DRONTEN • Wo 31 maart 2021 | 6:21 • Woensdag 31 maart 2021 | 6:21

Overnachten op de laatste gebouwde ijsbreker van Nederland. Dat kan vanaf nu in Dronten. De dertig meter lange ijsbreker is sinds vorig jaar in eigendom van het Mechanisch Erfgoed Centrum. Nu het museum door corona dicht is, hebben de eigenaren iets nieuws bedacht om toch inkomsten te generen.

De Walvis, zoals de ijsbreker heet, is de laatste ijsbreker in originele staat in een serie van vijf. De boten werden in 1949 gekocht door de Nederlandse Staat. Vastgelopen schepen werden hiermee gered of dichtgevroren vaarroutes ijsvrij gehouden. Het museum kocht hem vorig jaar en redde het 730 ton wegende staaltje vakmanschap van de sloop.

Het schip is ouderwets ingericht en heeft vijf slaapplaatsen. Ook is er een keuken, toilet en douche. De mogelijkheid om te overnachten is volgens eigenaar Dop Huisman vooral voor de liefhebbers en bijvoorbeeld niet voor een groep jongeren. "Maar er is ook geen wifi en een oude pruttelpot in plaats van Senseo, dus wat dat betreft vindt er wel een natuurlijke selectie plaats."

Wie een nachtje op het schip wil vertoeven moet daarvoor even in de buidel tasten. Een nachtje kost 350 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel