Onkruid niet meer met vuur bestrijden maar met kokend water

NOORDOOSTPOLDER • Do 1 april 2021 | 23:04 • Donderdag 1 april 2021 | 23:04

Het onkruid in Emmeloord en de omliggende dorpen wordt niet langer weggebrand met vuur. In het vervolg wordt onkruid met kokend water weggespoten. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder. Alleen op twee rotondes, waar vlammen geen kwaad kunnen, wordt ongewenste plantgroei nog weggebrand.

Vorig jaar ging in Emmeloord een trekker van een groenonderhoudsbedrijf in vlammen op. De tractor, met aan boord twee gasflessen met in totaal 120 liter gas, vloog tijdens het wegbranden van onkruid in brand. Door het vuur werden ook een tuin en een woning beschadigd.

De gemeente Noordoostpolder was zich vorig jaar al aan het beraden op milieuvriendelijkere manieren van onkruidbestrijding. Daarbij speelde al mee dat er tijdens het wegbranden van onkruid wel eens iets mis gaat. In juli 2019 ontstond er bijvoorbeeld forse schade aan de gevel van de bibliotheek in Emmeloord, nadat een aannemer daar onkruid weg had gebrand.

Dezelfde maand was er aan de Jol in Lelystad ook een brand die het gevolg was onkruid wegbranden. Er was daar 's middags iemand bezig geweest, waarna het vuur bleef smeulen en 's avonds een gebouw in brand bleek te staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel