Nieuwe directeur Visit Flevoland heeft warme band met de provincie

FLEVOLAND • Za 3 april 2021 | 8:00 • Zaterdag 3 april 2021 | 8:00

Brigitte Daalder is de nieuwe directeur van Visit Flevoland. Op 1 april heeft ze het stokje overgenomen van Rinkje Tromp. Daalder heeft een warme band met Flevoland. "Als kind van een jaar of acht ben ik in Lelystad komen wonen. Daar heb ik gewoond tot ik aan het studeren was. Dus ik heb Flevoland voor een groot deel opgebouwd zien worden." Een kleine twee jaar geleden kwam Daalder terug naar Lelystad, met haar man en twee zoontjes.

Volgens Daalder weten mensen Visit Flevoland steeds beter te vinden. "Dat komt natuurlijk ook door onze campagnes waarin we Flevoland promoten. En ondernemers zoeken ons steeds vaker op voor samenwerking op het gebied van recreatie en toerisme."

Met de poten in de klei
Daalder gaat zich bij Visit Flevoland onder meer bemoeien met de verschillende projecten. "Dus echt met de poten in de klei, meewerken met het team."

In deze coronatijd ligt het accent van de campagnes anders, vertelt ze. "We roepen mensen nu niet actief op om en masse naar Flevoland te komen, zeker de buitenlandse bezoekers niet. Maar het is wel belangrijk dat mensen als eerste aan Flevoland denken op het moment dat er weer veel meer mag. Dan moeten mensen denken: Flevoland, daar moet ik zijn. Dus we zijn mensen nu lekker aan het maken voor straks."

Vraag is of mensen na corona juist niet voor het buitenland kiezen. "Dat is natuurlijk koffiedik kijken. Op de langere termijn zou dat best kunnen. Maar dan komen er misschien weer meer buitenlandse bezoekers naar Flevoland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel